20 aug. 2014

Cum sa decorezi cu stil un dormitor mic

0 Comment

small_bedroom_decorating

  1. Creeaza un punct focal

Orice camera are nevoie de un “centru de greutate”, un obiect care atrage priviriea de cum intri in camera. Intr-un dormitor mic, acest lucru este cu atat mai important cu cat vrem sa distragem atentia de la dimensiunea camerei si sa o focalizam pe bunul gust al proprietarului. De cele mai multe ori, acest punct central e redat de tablia patului sau fereastra. Prin urmare, poti alege o tablie deosebita, cu o forma speciala, tapitata intr-un material atractiv sau pusa in valoare datorita pernelor decorative stranse in capul patului. Fereastra poate fi decorata cu draperii florale, sau orice alt pattern sic. Pentru a nu intra in competitie cele doua elemente, puteti alege ca unul dintre ele sa fie mai neutru.

  1. Lasa spatiu

Oricui ii place un pat urias, insa intr-o camera mica, aceasta alegere aglomoreaza camera. Pentru a crea iluzia de mai mult spatiu, alege un pat de mica inaltime, cu cadru metalic sau cu spatiu de depozitare jos. Acest element e cu atat mai valoros cu cat ai nevoie sa profiti de fiecare coltisor al camerei. Pentru mobila dormitor de dimensiuni peronalizate, comanda de la Mobilarts.

  1. Poluri opuse

Intr-un dormitor mic, poti alege dintre doua extreme: intunecat si comod sau luminos si deschis. Desi toata lumea prefera sa lumineze cat mai mult camera pentru a crea iluzia de spatiu, poti transforma dormitorul intr-un “barlog”: culori inchise, puternice (rosu, ciocolatiu) ofera camerei un aspect elegant si intim. Daca preferi totusi varianta light, poti opta dintre numeroase nuante de alb sau culori pastel care sa-ti lumineze camera. Nici una din cele doua variante nu ar fi gresita. Pentru a crea iluzia de in tavan inalt, poti sa te joci cu iluminatul camerei: lampile dispuse deasupra patului si un tavan alb creeaza iluzia unui spatiu alungit.

  1. Locuri de depozitare

In zilele noastre, poti opta pentru tot felul de piese de mobilier cu functie de depozitare: taburete, cufere, noptiere, rafturi, comode, toate puse la dispozitia ta pentru a maximiza spatiul dintr-un dormitor mic. Foloseste un perete gol pentru biblioteca, umple un taburet de perne sau lenjerie de pat, ascunde in lada de sub pat obiectele in plus.

  1. Exprima-ti personalitatea

Un dormitor mic nu trebuie sa fie definit de dimensiuni ci trebuie sa te defineasca pe tine! Fii creativ in decorarea camerei. Poti folosi lampi cu suport sculptural, tapiserii expresive, fotografii artistice cu tine sau cei dragi, totul pentru a-ti face camera un spatiu privat si relaxant. La urma urmei, tie trebuie sa-ti placa, nu?

[top]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *